Tovább a tartalomra

FilmMaraton 2.0

by - december 11, 2011


Már második alkalommal került megszervezésre a PKE-n a Filmmaraton, mely most kicsit nagyobb tömeget vonzott. 715 percnyi film (persze ebből levonódik a stáblista) talált gazdára.
Nem hivatalos témája a Filmmaratonnak lehetett volna akár Boston is, mivel – a véletlennek köszönhetően – a megtekintett 6 filmből 4-nek nagyon erős kötődése van ehhez a városhoz. Az elsőként megtekintett The Social Network nagyrészt a Harvard-on játszódik, amely egyetem pedig Boston metropolis övezetében található. Kevin Spacey az egyik producere ennek a filmnek, míg a 21-nek az egyik főszereplője, amikor is egy MIT-s tanár alakít. Az MIT pedig a Massachusetts Institute of Technology, amely szintén Boston szomszédságában van. A harmadikként vetített Mindhunters nem illik bele a Boston-i filmek profiljába (ez a film témáját figyelembe véve szép mondattá válik) és – természetesen nem ezért, de – a leggyengébb film volt a maratonon. Következett a Good Will Hunting, melyben egy hányattatott sorsú Dél-Boston-i srácról van szó, akit nem más mint Matt Damon alakít. Ő és Ben Affleck írták az Oscar-díjas forgatókönyvet – amúgy az előbbi Cambridge-i születésű, míg az utóbbi pedig jó ideig szomszédja volt, innen az ismeretség is – és megnyerték Robin Williams-et az egyik főszerepre. Robin a következő, Patch Adams című filmben már főszereplővé avanzsált elő, szóval itt is egy kapocs. A zárásképpen vetített The Town pedig egy Boston-ban és ennek egy kerületében, Charlestown-ban, játszódik és a rendező, író és egyik főszereplő nem más mint Ben Affleck.

Akkor tehát a lista egyszerűen, az értékelésemmel, valamint trailer-hez vezető link-ekkel (a címre kattintva):
The Social Network (Social Network – A közösségi háló)10/10 (Egy érdekes témát nagyon érdekesen és igényesen, jó színészekkel mutat be.)
21 (21 – Las Vegas ostroma)8/10 (Jó téma, viszonylag pörgős film, de a nem elég mélyreható és kicsit túl sok a közhely.)
Mindhunters (Egy gyilkos agya)6/10 (Abszolút C kategóriás film, ha nem is direct-to-DVD, semmi különös, egy csepp eredetiséggel megspékelve.)
Good Will Hunting10/10 (Isteni film, egyik abszolút kedvencem, zseniális forgatókönyv és ehhez méltó rendezés és színészi játék.)
Patch Adams7/10 (Üde kikapcsolódást nyújtó film, igaz kicsit túl erősen érzelmekre utazik – igaz felettébb hatásosan.)
The Town (Tolvajok városa)9/10 (Utóbbi évek egyik legjobb filmje, erős forgatókönyv, jó szereposztás és általam kedvelt rendezési/operatőri munka.)

Zárásképpen pedig az a szám, amit kegyetlenül szarrá hallgatok mostanában:

U.I.: Ha valakit érdekelne az előző FIlmmaratonról szóló cikkem ITT található.

Vélemény?

Hozzászólás