Tovább a tartalomra

Weeds

by - augusztus 8, 2009



Avagy Nancy ül a fűben, ahogyan legfordították az HBO számára. A Cool TV átvette később és Spangli címen nyomatta, de most is megy az HBO Comedy-n is.
A legjobb dolog a filmben az az, hogy már-már hihető. Egy csapat hibbant csapat hobbikertészkedik és osztja az eszet 25 percig részenként. A prímet természetesen a főszereplő, Mary-Louise Parker viszi. Mivel nem szeretnék semmilyen poént lelőni vagy bármit elárúlni a cselekményről, ezért elég nehéz írni bármi érdekesett a műsorról. Dióhélyban annyi, hogy meg kell nézni. Elég csak ez első részt megnézni, mivel utána úgyse tudja az ember abbahagyni. Eredeti poénok, unalmas részektől mentes, eredeti poénok, nem kiszámítható fordulatok, eredeti poénok, sztereotípiák fikázása, eredeti poénok, , és még vannak benne eredeti poénok is – persze csak egy kevés, nem viszik túlzásba.
Egy pár dolgot muszáj mindezzel együtt leírjak róla, mivel most is nézem és egyre jobb. Na tehát van Nancy, a főszereplő. Van két fia. A kisebbik kicsit fura, de szerintem ő a normális az amerikai sorozatokat és filmeket figyelembe véve. A nagyobbik szerintem öngyilkos akar majd lenni, de mondjuk még mindig szocializálhatóbb, mint kis-Soprano. Van még Andy, aki Nancy sógora. Hát ő egy kicsit balfasz, de persze épp azért írták ilyenre, mivel tudták, hogy épp így lesz jó. Van Conrad, aki a feka a filmben és a dílere is. Van Doug, aki egy városi tanácsod, vagy valami ilyesmi és ő a befektetési tanácsadója több szereplőnek is. Van egy másik fószer Dean aki szintén része kartelnek, és egyben az ügyvéde is. A nagy csapat utolsó tagja – legalábbis a második évad végéig – egy indiai egyetemista, aki egykor terjesztő volt, de előlépett. Hát ez a nagy csapat!
És a hab a tortán, hogy Nancy lecserélte a Range Rover-ét egy Toyota Prius-ra, aminek a bemutatása elég elmés volt. Íme:

From → Általános, Cartman

Vélemény?

Hozzászólás